Analisti Amerikan Serwer “hallakat“ gjithë vendin me këtë qe zbuloi për Albin Kurtin dhe Vuçiq

Serwer tha se gjasat per marreveshje te rendesishme, jane te vogla. Dia logu ndermjet Kosoves dhe Serbise, i lehte.suar nga Bashkimi Evropian, do te vazhdoje me 15 qershor.

Lajmin e ka konfirmuar sot zedhe nesi i BEse Peter Stano. Ky do te jete ta.kimi i pare mes kryeministrit te Kosoves Albin Kurtit dhe presidentit serb Aleksandar Vuçiqit, ne kuader te procesit te nego.ciatave mes te dyja vendeve.

Nga BEja nuk kane bere te di.tura temat qe pritet te diskutohen ne takim, por krye ministri Kurti, kembengul ky do te jete fillim i ri i dialogut, e jo vazh dim i atij te vjetrit. Derisa Kurti ka deklaruar se nuk do te kete formim te Aso.ciacionit nje etnik, presidenti serb ka thene se nuk do te shkoje ne Bruksel, nese Kurti nuk deshiron te flas edhe per ke te teme.

E gjasat per nje marre veshje te rendesishme nder mjet Kosoves dhe Serbise ne kete takim, duket se jane te pakta. Kete e deklaron edhe eksperti i njohur amerikan per Ballkanin ne Univer sitetin Johns Hopkins, Daniel Serwer. Ne nje pronon.cim per gazeten “Bota sot”, Serwer ka thene se gjasat per nje marreveshje te madhe, jane te vogla.

Sipas tij, ne kete takim do te diskutohet per te zh dukurit e l uftes dhe per agjen.den e takimit te ardhshem. Ju duhet te pyesni Lajçak dhe Palmer. Mund te them, per spektivat per nje marreveshje te madhe jane minimale. Une mendoj se mund te kete diçka per njerezit e zh dukur, plus nje marre veshje per nje agjende te ardhshme, tha Serwer.