Bulgarët shpërndajnë Hartë provokuese ndaj Greqisë dhe Serbisë!: Kosovën e shënojnë Shqipëri

Portali i lajmeve “Novinite.com”, një agjenci bullgare e informacionit, e cila përcjell lajmet në gjuhën angleze, ka bërë jo pak përshtypje në një artikull të botuar ditë më parë.

Në një lajm ku flitej për nënshtetësitë e huaja të dhënë nga vendet e ndryshme në Bashkimin Europian, “Novinite.com” e ilustronte lajmin me një hartë ku në kufijtë që rrethojnë Kosovën shkruhet “Albania”, e po ashtu në terriorin shqiptar lexohet “Albania” njofton zeripress.com

Pra, agjencia më e madhe bullgare e lajmeve quan Shqipëri edhe Kosovën, duke mos e ndarë dhe për më tepër harta është e marrë nga “United Nation”, por në sy bie edhe fakti që emri “Grecce” është mbi një pjesë të territorit shqiptar dhe Shqipëria mbi territorin grek, referuar kjo minori