E besoni? Ja sa hektarë gështenja, dredhëz, lajthi, rrush kultivon Kosovari… (Video)

Në Kosovë bujqësia ka qenë dhe po mbetet njëra ndër veprimtarit që po punohet në vend, me bujqësi po merren kryesisht moshat me të shtyera një rast të tillë edhe rasti i Halim Rrustemit nga Babaj i Bokësi cili po merret me kultivimin pemëve të imëta, shkruan Republika Online.

Kultivimin pemëve të imëta po zgjerohet dita e ditës ku po kultivohen mjedra, dredheza, boronica, aronia etj.

Një rast i veçant i kultivimit është kultivimi i rrushit të serezit i cili ka ardhun nga Anglia,i cili po kërkohet çdo ditë e më shumë thotë Halim Rrustemi i cili po merret me këtë veprimtari, shkruaan Republika Online.

Për më shumë ndiqeni videon: