Eskperti Amerikan vjen me një paralajmërim për Serbinë qe se priste askush !! Ja për çfarë bëhet fjalë..

Njohësi amerikan i çështjeve të Ballkanit Perëndimor, Alon Ben-Meir, vlerëson se Serbia du.het të tërhiqet nga fushata e çnjoh.jeve të pavarësisë së Kosovës nëse do inte.grim në Bashkimin Evropian.

“Është shumë me rëndësi që Zëvendës.ndihmës Sekretari i Shtetit të SHBA-së, Matthew Palmer dhe i Dërguari i Posaçëm i BE-së për dialogun Beograd-Prishtinë, Miroslav Lajçak janë duke bërë presi.on tek dy vendet që ta vazhdojnë dialogun”, është shpre.hur Ben-Meir në llogarinë e tij në Facebook, transmeton Klankosova.tv.

“Derisa Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq deklaron që “unë be.soj në mundësinë e arritjes së zgjidhjes së kompromisit në di.alog me Kosovën”, në të njëjtën kohë ai vazhdon fushatën për të bindur vendet tjera që ta çnjohin pavarë.sinë e Kosovës”.

“BE dhe SHBA duhet t’ia bëjnë të qar.të Vuçiqit që ai nuk mund të shkojë në dy anët, por duhet të vendosë që nëse Serbia dëshiron të inte.grohet në BE, fushata e çnjohjes së Kosovës duhet të ndër.pritet”.

Sipas tij nor.malizimi i marrëdhënieve të Serbisë me Kosovën është thelbë.sore për integrimin e Beogradit në BE.