Gjemania “të fala“ Serbisë: Kosova është shtet, ju në Serbi, shihni si do ta pranoni!

Gazetari nga Serbia, Nemanja Rujević, ua ka ftohur oendlat serbëve duke përçuar qendrimet e shtetit më të fuqishëm evropian.

“Cilido të ishte suksesi i Aleksandër Vuçiçit në Kosovë, të gjithë serbët duhet ta konsiderojnë sukses të tij; edhe pse nuk do të ishte kurrfarë suksesi, qytetarët serb duhet të flasin si Vuçiçi dhe të thonë, ok, krejt është në rregull, plot kemi fituar! Kjo është filozofia e presidentit të Serbisë”, thotë gazetari nga Serbia!

Sipas tij, Qëndrimi i Gjermanisë që në fillim ka qënë shumë i qartë! “Kosova është e pavarur, kurse ju, e kam fjalën për Serbinë, shihni se si do të mund ta akceptoni!Me një fjalë qëndrimi i Gjermanisë që në fillim ka qenë shumë stabil dhe gjermanët nuk lëvizin me deklarata, ca andej e ca këtej! Qëndrimi gjerman është poplitik dhe shumëdimenzional!Çka në fakt do të thotë kjo?”, thotë Rujeviç.

“Sipas meje, Gjermania thotë, ju mund mos të pajtoheni, por duhet me e pranu njëri-tjetrin!Gjermania është pro asaj që Serbia të heq barikadat ndaj Kosovës, faktikisht pengesat që po i krijon dhe, Kosova të bëhet anëtare e Kombeve të Bashkuara”, ka shtuar ai.