Gjethet e rrushit qenkan central mineralesh dhe vitaminash ushqyese dhe ne nuk dinim gjë

I keni ngrënë japrakët e parë, apo dollmat siç quhen në disa zona, për sivjet? Nëse jo, mos nguroni t’i përgatisni sa më parë, por përveç pjatës tradicionale e aq shumë të dashur për shqiptarët, gjethet e rrushit kanë vlera të pafundme ushqyese, të cilat nuk i dinim më parë.

Gjethet e rrushit kanë në përmbajtjen e tyre v itamina C, E, A, K dhe B6, he kur, f ibra d ietike, folat, k alcium, m agnez, bakër dhe m angan .
Gjethet e rrushit, veçanërisht ato të rrushit të kuq, janë përdorur pr ej shekujsh dhe përdoren në mjekësinë bimore kunder dhimbbjevee të kockave.

Ato përdoren si çaj kunndër diaresë, hepatiitit, dhimbbjeeve të stomakut, reumatizmën, dh imbbjeet e kokës dhe etheve. Ju mund t’i thani vetë gjethet e rrushit duke i lënë ato në diell. Gjethet e thara të rrushit mund të zihen në ujë dhe të pihen si çaj me mjaltë / hapeni marketingun vazhdoni me shfaqjet