Glauk Konjufca jep deklaratën e papritur mbi ish krerët E UÇK-së në Hagë!

Kryetari i Kuvendit te Kosoves, Glauk Konjufca, ka thene se ne Hage po mbahen komandantet me te shquar te Ushtrise Çlirimtare te Kosoves.

Glauk Konjufca deri sa foli per procesin gjyqesor qe po zhvillohet ne Hage ndaj ish-krereve te UÇK-se, tha se Qeveria dhe institucionet jane te per kushtuara qe t’i mbrojne perfaqesuesit e Kosoves ne kete proces.

Ne jemi duke vuaj.tur nje proces shume te veshtire e te nder likuar te gjykimit ne Hage, te disa prej krereve me te shqu.ar te Ushtrise tone Çlirimtare. Edhe krye ministri i Kosoves e ka thene se ata kane nevoje per mbroj.tje me te konsoliduar, deklaroi Konjufca. Tutje ai ka the.ne se institucionet e vendit nuk duhet te jene spekta.tore ne kete proces, pasi qe nese dikush nga ta deno.het e prek edhe karakterin e lu ftes tone.