Haki Abazi zbulon dokumentin e Kurtit për dialogun

Është bërë e ditur se nesër në se ancën ple nare të Kuvendit të Kosovës do të diskutohet mbi ecurinë e deri tanishme të pro cesit të dial ogut me Serbinë.

Deputeti i Vetë vendosjes, Haki Abazi i ftuar në emisionin CON TEXT në ATV tha se të gjithë deputetët e Kuvendit kanë dokumentin në të cilën flitet për dialogun para se kryeministri Kurti të shkojë në Bruksel më 15 qershor.

“Ajo që do të kemi është sigurisht një dokument që në fakt ka ardhur, pra është në imbox të secilit deputet”

Abazi tha se në atë dokument flitet për gjendjen dhe ecurinë e deritanishme të dialogut.

“Ideja është se kemi 10 vite dialog, janë marrëveshje të cilat janë arrit dhe duhet të ekzistojë një prerje e procesit, ku jemi, çka ka ndodhur deri më sot dhe cili është pozicioni i Kosovës në raportin e zbatimit të krejt këtyre mar rëveshjeve. Përgjithësisht është bërë komplet ska nimi i doku ment acioneve që janë në dispozicion, ato që janë marrë edhe nga vizita në Bru ksel, ato që i kemi këtu në Kosovë dhe është bërë një dokument me mbi 100 faqe që tregon gjendjen për tu ditur se ku është pika në të cilën jemi ne si Kosovë, e që unë mendoj që është shumë e mbarë që parla menti i Kosovës ta dijë dhe poashtu ta ketë pikën fillestare të dialogut.”/ATVLIVE
Per me shume ndiqeni videon me poshte: