Hoxhaj: Kurti ta anuloj takimin me Vuçiqin, nëse Serbia nuk kërkon falje për kri. met deri më 15 qershor

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Enver Hoxhaj po merr pjesë në serinë e dytë të diskutimeve të forumit FOL Hapur. Hoxhaj ka thënë se kryeministri Kurti duhet të an ulojë takimin me Vuçiqin të caktuar me datë 15 qershor, nëse Serbia nuk kërkon falje për krimet e bëra gjatë luf t.ës në Kosovë.

Hoxhaj tha se po ia rikujton kryeministrit Kurti edhe dy kush ti zimet e tij që i kërkonte para fillimit të dialogut me Serbinë, kërkimfaljen nga Serbia dhe kthimin e të pagjeturve.

“Nëse Serbia nuk kërkon falje deri më 15 qershor për gje no cidin e kryer në Kosovës, Albin Kurti nuk duhet të ulet në takim me Vuçiqin”, ka deklaruar Hoxhaj.

Ai ia theksuar se” tri dë shtimet e para të Qeverisë Kurti që kanë të bëjnë mungesën e programit qeverisës, dë shtimin në politikën e jashtme dhe dë shtimin në qasjen me dialogun me Serbinë”.