Hoxhaj: Vendimin ant ikushtetues të Osmanit do ta dërgojmë në Gjykatën Kushtetuese

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Enver Hoxhaj e ka cilësuar antikushtetues vendimin e presidentes së Kosovës, Vjosa Osmani për të shkarkuar kryetaren e KQZ-së, Valdete Daka.

Përmes një postimi në Facebook, Hoxhaj është shprehur se vendimi i presidentes i motivuar nga Albin Kurti dë m  ton institucionet demokratike, rre zi kon zgjedhjet lokale dhe është fund e krye politik

Për të mbrojtur rendin kushtetues, institucionet demokratike e profesionale, si dhe të parandalojmë secilin akt të tillë në të ardhmen, Partia Demokratike e sheh të domosdoshëm dhe të pashmangshëm opinionin e Gjykatës Kushtetuese, për çka i kemi mbledhur edhe nënshkrimet.

Faleminderit të gjithë deputetëve të op ozitës për bashkëpunimin në këtë çështje.”, ka shkruar ai.