Ish kreu i LPK-së: Thaçi themeloi U Ç K-në, do të vërtetohet kur të hapen arkivat e L P K-së

Ish kreu i LPK-së z. Bedri Islami, në njërën nga intervistat e tij të rralla në emisionin “Pa Rrotlla”, kishte folur edhe për themelimin e U Ç K=së.

Ai kishte thënë se Thaçi në mble dhjen e Kërçovës kishte thënë se rruga paq ësore me Serbinë duhet të marrë fund dhe duhet të filloi organizimi i lu f. tës së a r.ma tosur. Sipas tij atë kohë ishte mbështetur edhe nga Ali Ahmeti.
Sipas ish kreut të LPK-së z. Bedri Islami, z. Thaçi i ndërtoi edhe strukturat e U Ç K-së.

Edhe ish kreu i LKÇK-së z. Avni Klinaku ka thënë se Hashim Thaçi ishte theme luesi kryesor i U Ç K-së.