Jepet super lajmi i mirë nga Gjermania/ Ja çfarë ka premtuar Ministri i jashtëm për Kosovën

Ministri i Punëve të Jashtme të Gjermanisë, Heiko Mass, sot ka folur për perspektivën evropiane të shteteve të Ballkanit Perëndimor, për.fshirë edhe Republikën e Kosovës.
Mass ka thënë se mesazhi gjerman është i qartë.

“Një marrëveshje gjithëpërfshirëse në mes të Kosovës dhe Serbisë, nuk do ta rri.ste vetëm stabilitetin rajonal por do të hapte gjithashtu edhe rrugën për perspektivat e të dy ven.deve për Bashkimin Evropian”, ka thënë Mass në një konferencë për me.dia.

Kryediplomati gjerman ka thënë tutje se kur flitet për pra.gmatizëm, atëherë beson që “Bashkimi Evropian duhet përfundimisht që t’ia japë Kosovës li.beralizimin e vizave, vendit të vetëm që vazhdon të jetë i përjashtuar nga e drejta për udhëtim në Evropë”, ka po.tencuar Mass.

Ai tutje ka bërë thirrje për bashkëpunim rajonal dhe paj.tim.

“Të gjithë njerëzit në Evropë mbajnë barrë historike. Por his.toria nuk duhet të jetë një pengesë në formimin e një të ardhmeje të përbashkët”, ka shtuar krye dip.lomati gjerman.

Ndër të tjera, Mass ka thënë se përkrahin punën që po bë.het nga Josep Borell dhe Miroslav Lajcak në kuadër të dialogut në mes të Kosovës dhe Serbisë.