Kjo është data kur Gjermania lejon aplikimin e vizave për Kosovarët, ja kushtet qe kërkohen!

Nga 25 qershori qytetarët e Kosovës të cilët janë va ksinuar mund të udhëtojnë sërish drejt Gjermanisë. Kështu ka njoftuar ambasada Gjermane në Prishtinë.

“Personat e va ksinuar plotësisht mund të kthehen në Gjermani për vizita, udhëtime biznesi dhe qëllime turistike nga 2 javë pas va ksinimit të fundit, me kusht që të mund të udhëtojnë përmes informacionit të nevojshëm, kërkohet një vizë e vlefshme”, njofton ambasada

Gjithashtu, në njoftim thuhet se “ të va ksinuarit plotësisht duhet të bëjnë takime për vizat Shengen në ambasadën në Prishtinë nga fillimi i korrikut”.

“Dokumentet në lidhje me statusin e va ksinimit duhet të dorëzohen kur dorëzoni aplikacionet.

Kërkohet një provë e va ksinimit të plotë me një va ksinë të miratuar në Gjermani, e cila zgjatë të paktën 14 ditë”, bën të ditur ambasada gjermane.

Ndryshe, për më shumë së një vit, qytetarët e Kosovës nuk kanë mundur të aplikojnë për viza turistike, përveç rasteve u rgjente. Ndërkaq, l ehtësim të masave a nti-CO VID ka ndërmarrë tash e një kohë Qeveria e Kosovës dhe ajo e Gjermanisë.