Kjo grua më ndihmoi të ngrihem në këmbë, nuk mund të ngrihesha nga shtrati për shk ak të dh imbjeve të forta

Unë quhem Ivana. Unë v uaja nga artriti dhe va zhdimisht po pë rjetoja dh imbje të kyçeve, ndonjëherë aq të forta sa nuk m und të ngrihesha nga shtr ati për disa ditë.
Gjëja më e frikshme është se ju nuk e dini kur dh imbja do t’ju “k apë”. Ndoshta varet nga moti, nuk e di.
Sa për “t elashe”, në gusht të vitit të ka luar, sapo mbë rritëm në Dubrovnik me pu shime, të nesërmen kisha dh imbje. Thashë me vete GATI. P ushimet e mia janë shk atërruar.

Burri im pyeti pronaren e shtëpisë ku po qëndronim atje ku është një farmaci afër për të më blerë një ana lgjezik. Kur u pyet nga qiradhënësja se çfarë po ndodhte, ai shpjegoi. Ajo thjesht buzëqeshi dhe tha: “Eja me mua!”

Burri im më shpjegoi se ajo i kishte marrë 3 shtëpi më poshtë, te një grua më e mo shuar, tezja Blaska. Ata i shpjeguan asaj se cili ishte pr oblemi dhe ajo u dha atyre një shishe me pak lëng me një rekomandim gjatë ditës për të pirë 3 gota ilaç dhe për të fërkuar në vendet e dh imbshme.
Të nesërmen u zgj ova dhe nuk m und ta besoja. Dh imbja u zv ogëlua aq shumë, dhe të nesërmen u zhd uk plo tësisht. Isha i lu mtur t’ia tregoja këtë burrit tim dhe i kërkova që të më m errte te halla Blaska. Bleva kafe, ëmbëlsira dhe u la rguam.
Unë e falënderova tezen Blaska nga z emra dhe shpjegova se ne jemi t uristë nga Maqedonia dhe i kërkova asaj të më tregonte r ecetën, të cilën do ta ndaj me ju më po shtë. Ai më tha se zakonisht nuk i tregon r ecetat e tij, por ai do të bëjë një përj ashtim. PGRRBRSIT E NEVOJSHM:

1 patëllxhan i zi i mesem
1 litër ujë
Lani domatet, pritini në feta dhe vendosini në ujë të vluar. Fikni zj arrin dhe lini patëllxhanin brenda derisa uji të ftohet, pastaj vendosni 750 ml të lëngut në frigorifer.
Kjo tretësirë ​​do të jetë për përdorim të brendshëm, për pirje. Për përdorim të jashtëm, duhet të bëni sa më poshtë:

250 mililitrave që keni lënë më parë, shtoni 50 mililitra vaj ulliri. Dhe vendoseni këtë në frigorifer. Përdoret si më poshtë:
– Pini 250 mililitra në mëngjes dhe fërkoni vendin e l ënduar.
– 250 ml pihet dhe fërkohet para drekës dhe gjithashtu,
– Pini 250 ml dhe fërkojeni para darkës.
Pas dhjetë ditësh përdorimi të këtij il açi natyral, jo vetëm dh imbja, por edhe shk aku duhet të zhd uken!