Mbretëresha nuk do të lejojë më shpifje

Elizabeth ka vendosur të mos qëndrojë më e heshtur për lajmet që dalin për familjen mbretërore

Mbretëresha e Britanisë së Madhe nuk do të qëndrojë më e heshtur nëse dalin gjëra ‘të pavërteta’ në lidhje me familjen mbretërore.

Elizabeth ka hequr dorë nga politika e saj tradicionale “kurrë mos u anko, kurrë mos shpjego”. Sipas mediave britanike ajo ka urdhëruar Pallatin Mbretëror të korrigjojë çdo deklaratë që keqinterpreton bisedat e saj private me pjesëtarët e tjerë të familjes mbretërore.

Kjo lëvizje dras tike dëshmon aca rimin e mbretëreshës pasi mediat folën për mos marrëveshjet për çështjen e emrit të vajzës së porsalindur të Princ Harry dhe Meghan Markle.

Debati erdhi pasi gazetarët raportuan se çifti kishte ‘kërkuar leje’ për të quajtur vajzën e tyre Lilibet, një pseudonim thellësisht personal i fëmijërisë së Mbretëreshës që u përdor nga të afërmit shumë të ngushtë, duke përfshirë burrin e saj të ndjerë Princ Filipin.

Harry dhe Meghan e kanë përgënjeshtruar këtë version duke reaguar ashpër dhe udhëzuar avokatët e tyre të kontestojnë historinë e BBC, të cilën ata e përshkruan si ‘të pa vërtetë dhe shpi fëse’.

Mbretëresha 95-vjeçare ka lënë mënja në zhurmën medi atike pasi ajo organizoi pritjen e samitit të G7 ku argëtoi liderët botërorë duke pr erë një tortë me shp atë dhe jo me th ikë.