Monedhat e rralla 1 euro që gjuajnë koleksionistët, nese ju bien ne duar, mos i leshoni

Monedha të prerjeve të ndryshme kalojnë nëpër duart tona çdo ditë, nga centë euro në monedha dy dhe 1 euro.
Ne lehtë mund të hasim në disa monedha të rralla pa e ditur, pa qenë të vetëdijshëm për faktin se këto euro të rralla mund të vlejnë shumë më tepër sesa vlera reale. Në këtë rast do të bënim më mirë t’i dr ejtoheshim dyqaneve te koleksionistëve ose shitjeve në internet për t’i bërë ato të mbajnë më të mirën.

Ka disa c opa të rralla prej 1 euro në qarkullim që kalojnë nëpër duart tona te prera prej vendeve të ndryshme evropiane.
Aspekti kryesor është të jesh në gjendje të ide ntifikosh këto prerje të rralla në mënyrë që t’i dorëzosh ato në vlerësimin e një eksperti për të kuptuar se sa vlejnë.