Musliu për de klaratën e Konjufcës për k rerët e U Ç K-së: S’po guxon të thotë me zë të fuqishëm

Musliu për deklaratën e Konjufcës për krerët e UÇK-së: S’po guxon të thotë me zë të fuqishëm

Deputetja e PDK-së, Ganimete Musliu ka komentuar deklaratën e kryekuvendarit Glauk Konjufca, i cili sot tha se në Hagë po mbahen komandantët më të shquar të UÇK-së.

Musliu në Dpt te Fidani në T7 tha se Konjufca nuk po ka guxim ta thotë me zë më të fuqishëm, shkruan Gazeta Express.

“Konjufca sikur e ka marrë kthesën, s’po guxon hala me thonë me zë të fuqishëm. Ajo çka ka thonë ai është realitet, sepse në Hagë janë duke u gjy kuar krerët e UÇK-së, është duke u gjy kuar liria e këtij vendi”, tha ajo.

Po ashtu, Musliu shtoi se krerët që po gjy ko hen në Hagë nuk janë emra të përveçëm.
“Nuk janë emra të përveçëm, aty është duke u gjykuar një informacion i cili ka lind nga populli“, tha ajo.

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Glauk Konjufca ka folur për lu f.tën e U Ç K-së duke thënë se në Hagë po mbahen komandantët më të shquar të U Ç K-së.

“Ne jemi duke e vu ajtur një proces shumë të vështirë dhe të ndërlikuar të gjy kimit në H a.gë të disa prej krerëve më të shquar të ushtrisë sonë ç li rimtare”, tha ai.

“Lu ft a e U Ç K-së është lu ft ë e drejtë, e pastër dhe ka qenë e domosdoshme dhe ajo e përben themelin e lirisë sonë….Mua ma merr menja që është padyshim politikë zyrtare e shtetit tonë që t’i kon solidoj më grupet që do të merreshin me mbrojtjen e tyre, do të ishin aktiv në këtë proces, jo thjesht spektator, le të themi që është një proces i drejtësisë ndërkombëtare dhe ne po e vëzh gojmë si po zhvillohet ajo, kështu ma merr menja ka qenë, fat keqë sisht qasja e qeverisë së kaluar”, shtoi Konjufca.