Në pritje të mërgimtarëve për ri ngjallje ekonomike

Besa Ismaili nga Fusha Kosova, është në pritje të stabilizimit të situatës pas pan’ demisë së shkaktuar, në mënyrë që të blejë një veturë më të re për familjen e saj. Besa, veturën thotë se do ta blejë më paratë e kursyera gjatë kohës se pan d emisë.

“Situata ka qenë e paqartë, ne si familje shumë pak kemi dalë për shëtitje, kemi kursyer në maksimum, pasi nuk kishim informata se çfarë mund të ndodhë. Vitin e kaluar, kam pasur plan të shkoj për vizitë te vëllai, që jeton dhe punon në Gjermani. Edhe këtë vizitë e kemi an uluar. Në këtë mënyrë kemi kur syer para dhe tashmë besoj se mund të blej një veturë të re”, tha për Radion Evropa e Lirë, Besa Ismaili.

Banka Botërore dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar, kanë parashikuar një rritje ekonomike në shumë vende të botës, pas rënies së rasteve  si dhe pas rritjes së numrin të të vak si nuarve. Sipas këtyre dy organi zatave financiare, kjo kryesisht do të vjen kur njerëzit që kanë kur syer gjatë pande ‘ mise , pritet të bëjnë shpenzime më të mëdha.

Përveç Besës, edhe pronari i një biznesi në Prishtinë, thotë se është i gëzuar me fillimin e vaks i nimit të qytetarëve në Kosovë, , pasi sipas tij, imun izimi i masës do të ri ngjallë biznesin e tij. Blerim Shkodra, pronar i një agjencie për mar rjen e veturave me q ira, shprehet se gjatë vitit 2020, ka pasur qar kullim financiar shumë të vogël. Ai shpreson se gjatë këtij viti do rritet aktiviteti bizn esor, pasi ai pret ardhjen e diasporës.