-Nëse do të kuptosh të metat e një vajze, lavdëroje tek shoqet

-Birra është prova se Perëndia na do dhe dëshiron që të jemi të lumtur. -Ka vetëm tre miq besnikë, një grua e vjetër, një qen i vjetër dhe para në dorë.

-Eksperienca është një mësuese e dashur dhe vetëm budallenjtë mësojnë nga gjëra të tjera. -Të zgjuarit nuk kanë nevojë për këshillat. Vetëm budallenjtë nuk duan t’i marrin.

-T ragjedia e jetës është se plakemi shpejt dhe bëhemi të urtë shumë vonë. -Miqtë, ashtu si peshku, fillojnë t’u vijë erë pas tri ditëve.

-Bëjini sytë katër para martese, dhe mbajini gjysmë mbyllur pas martese.

Autor: Benxhamin Franklin