Peker Publikon Videon E Nëntë: Erdogan Inve Ston Në Serbi, Harroi Kri Met E Serbëve Ndaj Myslimanëve Në Ballkan

Sedat Peker, njeriu kryesor i maf isë turke, po vazhdon të publikojë video teksa flet për përfshirjen e njerëzve të pushtetit në kr ime të ndryshme.

Njeriu i momentit që po tr ondit Turqinë, Peker ka publ ikuar edhe videon e nëntë, e cila brenda 24 orëve është shikuar rreth dhjetë milionë herë në YouTube.

Në videon e re, 49-vjeçari ka pohuar se presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan, fenë po e shfrytëzon për popullizëm duke dhënë disa shembuj me Palestinën dhe shtetet e Ballkanit.

Peker tregon sesi inve stimet kryesore të shtetit turk janë në vendet që kanë kryer kr ime kundër myslimanëve, si në ra stin e Serbisë gjersa fjalimet e tij publike janë sikur të ishte li der i botës islame.

“Vendet e Ballkanit i kam vizituar fshat më fshat. Njerëzit e shteteve myslimane po më thonë, ‘Si është e mundur që të gjitha ndihmat dhe investimet i keni ndaluar për ne ndërsa ato i keni dërguar tek shteti që na ka përd hunuar dhe mas akruar, Serbia. Shtetet ballkanike më nuk po e konsiderojnë më lid er të ummetit (myslimanëve). Gjithashtu edhe tek arabët e ka h umbur besimin”, tha ai.

Theksojmë se ak uzat që Peker ka ngritur ndaj aleatëve të Erdoganit, duke përfshirë një ish-kryemin istër, Binal Yildirim, zy rtarë të lartë dhe të afërmit e tyre, ndryshojnë nga korr ups ioni dhe tra fiku i dro g ës te përd huni met dhe aten tat et.

Ndryshe, ma fi ozi turk që aktualisht është në Dubai ka folur edhe për kohën që ka qëndruar në Kosovë dhe deportimin e tij për në Shqipër nga ku ka shkuar në Maroku. /Telegrafi/