Për’dhu’ nimi s’ndodh vetëm në lu’ ftë, Vasfije Krasniqi kërkon që të publikohen emrat e dhu’nu esve

Deputetja e Kuvendit të Kosovës Vasfije Krasniqi ka kërkuar që të publikohen emrat dhe mbiemrat e për’ dhu’ nuesve në Kosovë. Në këtë mënyrë sipas saj, do të para ndaloheshin rastet e ngjashme në të ardhmen.

“Ne duhet me qenë sa më të lirshëm me fol se dhu. na nuk është që ndodh vetëm nëpër luf të ra. Këto ndodhin për çdo ditë. Po ndodhin edhe në Kosovës, po ndodhin edhe më të mi tu rat”, tha Krasniqi në emisionin “8à8 në ATV”.
Duhet me fol dhe unë jam e pajtimit që dhu’n u esit pa marrë parasysh ata të publikohen me emër e mbiemër se kush janë se çka po ndodh në Kosovë në ditët e sotme, me nxënës nëpër shkolla, me të fëmijë të vegjël dhe të mi tur”, shtoi ajo./

“Unë mendoj se është e tmerrshme se për me para ndalu diçka, atëher kur ti ja publikon emrin njërit e bllokon të dytin mos me vepru sepse dihet se del në publik dhe besoj se kjo do i zbraps pak ata”, theksoi ajo.

Ajo thotë se në Kuvend do të kërkojë drejtësi për vikt imat e dhu’ nës.
“Në rastin tim unë s’kam fitu drejtësi por do të lu f toj për të tjerat dhe kjo është arsyeja kryesore pse unë i kam hy politikës”, tha Krasniqi.