Pse janë kaq të fuqishëm komandantët në parti? Syla debaton me Thaçin

Gazetari Valon Syla dhe analisti Jusuf Thaçi kanë dis kutuar lidhur me zgjedhjen e Memli Krasniqit kryetar të PDK-së dhe lidhur me “fytyrën e re” të kësaj partie.

Thaçi në Pressing të T7 tha se mbetet të shihet nëse Krasniqi do të arrijë të bëjë një shkëputje nga e kaluara jo e lavdishme e PDK-së.

Ai shtoi se duhet të lejohet mundësia që me fillu një proces i zh de m o ni zimit për t’i parapri aderimeve të reja në këtë parti.

” Sa do të arrijë kryetari i ri i PDK-së me e bë një shkëputje nga e kaluara jo e lavdishmë e PDK-së, nuk po flasim për vlerat, për trashëgiminë e luftës, por për ato që rëndojnë mbi kurri zin… nga konsigimi, nga keq qe verisja, nga afe rat që i kanë pasë. Sa do të arrijë Krasniqi të bëj një shkëputje të qartë, ta krijoj një fytyrë të re të PDK-së. E kemi dis kutu edhe në 2019 në Pressing që me ua leju mundësinë edhe njerëzve të jashtëm që me fillu një proces i zhd emo nizimit për t’i parapri aderimeve të reja”, tha Thaçi.
Pse janë kaq të fuqishëm komandantët në parti? Syla debaton me Thaçin

Në anën tjera, Syla tha se në këtë parti nuk ka mbetur shumë komandantë. Ai theksoi se komandantët në PDK, nuk kanë qenë pen gesë as për zgjedhje e as për kandidatura të reja.

“Janë hy në Vetëvendosje krejt ata, krejt VV i ki tash. Prej Rexhep Selimit e deri te Remi. Në momentin kur këta gjen eralë dalin në VV po bojka, nëse rrinë në PDK koka pro blem. Rexhep Selimi po bojka në AAK e VV e në PDK s’po bojka.”, tha Syla.

“Unë nuk e di pse duhet me i largu komandatët që dojnë me qëndru në PDK, dhe që janë të votuar në një zonë. Unë nuk mendoj që komandantët në Pdk, s’kanë mbet shumë, nja 5-6, nuk menoj që kanë qenë pen gesë as për zgjedhje as për kandidatura të reja”,shtoi ai.