Të mirat që ofron limoni

I shumtë është përdorimi i limonit ne jetën tonë të përditshme, duke sjellë edhe dobitë e tij për shëndetin tonë.

Ndihmon në tretjen: Përziej disa feta limoni me ujë dhe pije çdo mëngjes për të ndihmuar tretjen gjatë tërë ditës. Limoni stimulon më lçinë dhe kjo ndihmon tretjen.

Gj a.k derdhja e hundës: Kjo dj eg paksa, por lëngu i limonit në një copë pambuku apo në një leckë të butë kur aplikohet në hundë ndihmon që të ngadalësohet dhe eventualisht të ndalohet rrjedha e g ja.kut.

Vetitë diuretike: Nëse vuan nga ndonjë in feksion i traktit urinar, apo ke nevojë të zvogëlosh lëngjet në trupin tuaj, limoni është diuretik natyral dhe ndihmon që të elemninoni ujin e padëshiruar.

Efekti anti septik: Lëngu acidik i limonit v r e.t bakteret e dëmshme, por mos e përdor limon për in feksionet apo prerjet e thella, jo për shkak se limoni është i rrezikshëm, por për shkak se nevojitet trajtim mjekësor për to.

Pastrues fytyre: Lëngu i limonit ndihmon të lu.f toni rrudhat, aknet, puçrrat e madje edhe pikat e zeza. Përziej lëngun e limonit me pak vaj ulliri në një gotë të vogël me ujë, e aplikoje masën në fytyrë.

Kujdesi oral: Limoni gjithashtu ndihmon për freskimin e gojës, lu f t o.n bakteret dhe eliminon erën e pakëndshme.

Ul temperaturën: Ka dy mënyra që limoni mund të përdoret kur dëshirojmë të ulim temperaturën. Njëra është, të pish ujë me limon, e tjetra zgjedhje edhe më e mirë është të blini balsam limoni e ta aplikoni në trup.

Tensioni: Për shkak të sasisë së lartë të potasës që ka limoni, bën mirë për uljen e tensionit.

De presioni: Pirja e lëngut të limonit të përzierë me ujë disa herë në ditë krijon një efekt qetësues, relakson trupin dhe kështu ndihmon në lehtësimin e de presionit dhe stresit.

Antioksidant perfekt: E gjithë vitamina C që gjendet në limon bën disa mrekulli në trupin tuaj, si në pastrimin e gj a k.ut dhe ndihmon që të keni sistem imunitar më të fortë. Gjithashtu studime të ndryshme tregojnë se përdorimi në sasi të larta të vitaminës C ndihmon në luf t i.min e shumë sëmundjeve serioze si k anc eri dhe sëmundjet e zemrës e shumë të tjera.