Tri mënyra të thjeshta për të ulur natyrshëm nivelet e sheqerit në g j a k

Kush nuk dëshiron të lundrojë përmes pranverës duke u ndjerë energjik, i qetë dhe i kthjellët?

Kjo është ajo që mund të bëjë balancimi i sheqerit në g j ak! Bërja e kësaj mund të jetë aq e lehtë sa pastrimi i to ksinave mjedisore që çojnë në nivele të larta sheqeri në g j ak.

Lajm i shkëlqyeshëm nga shkencëtarët e Universitetit të Utah: Marrja e 20 minutave çdo ditë për t’u çlodhur me aktivitetin tuaj të preferuar qetësues rrit ç lirimin e to ksinës së trupit tuaj në 48 orë. Bëjeni zakon, dhe ju do të rrisni kontrollin e sheqerit në g j ak me 45 për qind në një muaj! Kjo sepse relaksimi aktivizon sistemin nervor parasimpatik, i cili rrit prodhimin e mëlçisë të enzimave deto ksifikuese dhe ndihmon pankreasin të lëshojë insulinë që kontrollon sheqerin.

Kërce si fëmijë

Leje për të vepruar si një fëmijë përsëri! Kërcimi në trampolinë është mënyra më e mirë për të pastruar sistemin tuaj limfatik të toksinave, thotë Jamé Heskett. Lëvizja ritmike, lart e poshtë e reagimit inkurajon lëngjet e bllokuara dhe mbetjet të rrjedhin në mëlçinë tuaj për asgjësim. Nuk është për t’u habitur që shkencëtarët italianë thonë se dhjetë minuta kërcim ditor rrisin kontrollin e sheqerit në g j ak deri në 25 për qind për 24 orë.

Bëni një zhytje të përditshme

Kur dilni nga një banjë me avull, a keni nevojë të zbrazni fshikëzën tuaj? Kjo është një gjë e mirë! Nxehtësia dhe presioni i ujit të ngrohtë kundër lëkurës suaj st imulon tkurrjet e muskujve që pompojnë lëngje të bllokuara në veshkat tuaja, duke trefishuar rrjedhën e mbeturinave dhe toksinave nga trupi juaj. Bëni banjë për 20 minuta çdo ditë dhe studiuesit britanikë thonë se do të nxirrni toksinat dhe do të rrisni kontrollin e sheqerit në g j ak me 30 për qind në dy javë.