Turpërohem që jam Shqiptarë! Turpërohem që i takoj këtij Kombi! Atdhe i dështuar!

Agim Hushi, një nga tenorët më me emër në Shqipëri, i dha lamtumirën përfundimtare vendit tonë për të jetuar në Austrli.

Përmes një mesazhi në profiIin e tij në rrjetin sociaI “Faceb00k”, ten0ri i mirënjohur me 0rigjinë nga Kavaja, ka akvuzuar rëndë drejtuesit e Shqipërisë që, sipas tij, janë zbardhur nga k0kaína.

P0stimi i plotë i Hushit: Së fundmi rikthimi në qytetin tim, atje ku filloi karriera ime: në “Sydney 0pera”!Ndihem kaq i Iumtur dhe krenar për këtë rikthím dínjit0z si qytetar australian!

Pas një viti qesharak më së fundmi erdha edhe unë te termat seriozë të realítetit të një atdheu të dës htuar, që është kapur për fyti dhe po jep shpirt në duart e një kaste krímíneIe, ku vlerë kanë vetëm hajdutët, m askarenjtë, i njorantët, baballarët tanë të kombit me h undët z bardhur nga k0kaína. Më bëtë të më víjë turp nga vetja që jam bashkëk0mbësi juaj!

Më dhemb që ai popull i mirë ka marrë pothuaj lehtësinë e një kopeje delesh për t’u çuar buzë gremínës dhe kujtesa historike i është kthyer në një histeri politike të skajshme dhe pa asgjë që të kujton qytetërimin të cilit i përkasim.

Duke lënë pas sukseset e mëdha të një sheshi qesharak me majë dhe ujëra që rrjedhin si përrenj psíqíkë të s ëmurë dhe tregun e ri po ju prezantoj pamje të botës së lirë, ku emrin e kryetarit të bashkisë së një qyteti 5 milionësh s’e di askush dhe ku kryetari i shtetit mban përgjegjësi edhe për menynë e pensi0nistëve.

Të një shteti që po përgatitet të dërgojë së shpejti 4 banorët e parë të përjetshëm tokësorë në Mars. Lamtumirë Shqipëri! Faleminderit Australia ime!