URIME KOSOVË: Parlamenti Evropian voton liberalizimin e vizave për Kosovën

Parlamenti Evropian me shumicë dërrmuese mbështet liberalizimin e vizave për Kosovën

Raportuesja për Kosovën në këtë institucion, Viola Von Cramon ka bërë të ditur se liberalizimin e vizave për Kosovën e kanë mbështetur 472 eurodeputetë.

“Në votimin plenar për raportin për Kosovën në Parlamentin Evropian, shumica dërrmuese mbështet liberalizimin e vizave për qytetarët e Kosovës dhe kërkon nga Këshilli i BE-së që të veprojë.
472 pro, 165 kundër dhe 41 abstenime”, ka shkruar Von Cramon.

Eurodeputetja Von Cramon, në debatin për raportin e progresit për Kosovën në Parlamentin Evropian ka kërkuar edhe njëherë që Këshilli i BE-së të veprojë dhe të liberalizojë vizat që ka premtuar për Kosovën.

POSTED INAktuale