(VIDEO) Dalin pamjet e inc identit gjatë takimit Biden-Putin

Një inc ident i paz akontë ndodhi dje gjatë takimit mes presidentëve Biden dhe Putin.
Për shkak të interesit të lartë për takimin, që vinte në një moment kur tensionet mes dy vendeve është rritur ndjeshëm, gazetarët tentuan të futeshin në sallën ku po mbahej takimi dhe kjo shka ktoi ka os.
Media amerikane ka publikuar pa mjet, ku gazetarët amerikanë dhe rusë nxi tuan të hynin në ndërtesë për një mundësi të dytë të plan ifikuar për të bërë fotografi, por ata u ndaluan nga zyrtarë amerikanë dhe ruse.

Një gazetar i NBC News tha se u sul mua me bërryla dhe u shtye, nga zyrtarë të sigurisë, të shtypit dhe të qeverisë që bërti snin në të dy gjuhët, rusisht dhe anglisht

Sigurimi rus “tërh oqi li tarin e kuq ” që ndante mediat nga udhëheqësit në përpjekje për t’i mbajtur gazetarët larg presidentëve dhe u bërtiti gazetarëve për të dalë nga dhoma dhe filloi t’i shtynte ata.

Kjo u prit me britma nga gazetarët amerikanë dhe zyrtarët e Shtëpisë së Bardhë, duke i thënë siguri mit rus të ndalonte së prekuri ata. Sipas gazetarëve në vendin e ngjarjeve, agjentët rusë të sigurisë u kanë bërtitur gazetarëve që të dalin jashtë, kurse zyrtarët e Shtëpisë së Bardhë “ua kanë kthyer bërti tjen agjentëve rusë të sigurisë që të mos i prekin gazetarët”.

“Konf likti medi atik ka qenë një nga më kao tikët që kam parë në një event presi dencial në 9 vjet”, u shpreh Anita Kumar, një korrespodente e Shtëpisë së Bardhë.

“Të dy presidentët panë dhe dëg juan she rrin e mediave përpara tyre. Ata u shfaqën të kën aqur nga skena,” tha një reporter nga vendi i ngjarjes.