Viti 1999: Kjo vajzë nga Drenica nuk besonte që Kosova u çlirua dhe NATO kishte hyrë (VIDEO)

Kosova sot shënon 22-vjetorin e përfundimit të fushatës së b ombardimeve të NATO-s që kishte për qëllim ndaljen e gj enocidit në Kosovë nga f orcat serbe.

Fushata e b ombardimeve që nisi më 24 mars përfundoi në qershor, e pas përfundimit të l uftës me dhjetra refugjatë në malet e Drenicës, kishin filluar të ktheheshin në shtëpitë e tyre në të cilat thuajse nuk gjetën asgjë përvec hirit të shtëpive.

Gjatë asaj kohe, disa gazetarë të Reuters kishin takuar grupin e refugjatëve dhe kishin intervistuar një vajzë.

Vajza e re e cila kishte humb babain dhe vëllaun në l uftë, fliste në gjuhën angleze dhe nuk e kishte idenë se Kosova u ç lirua dhe NATO tashmë ka hyrë në Kosovë.

Ajo shprehet e h abitur kur gazetari i huaj i thotë se NATO tashmë ka hyrë në Kosovë.