Vjen edhe reagimi i presidentit Vuçiq për takimin në Bruksel / Nuk do ju besohet se çfarë tha për Kurtin

Alek sandar Vuçiq, presidenti i Serbisë, përpara vazhdimit të dialogut me Kosovën në Bruksel ka thënë se pozicioni i shtetit ku udhëheq ai është i vështirë.
Ai tha për TV Pink se bisedimet e vësh.tira e presin Serbinë, por se pozi.cioni i Serbisë është i fortë.

Kur u pyet se çfarë do të ndryshojë pjesëmarrjen e kryeministrit të Kosovës, Albin Kurtit, Vuçiq vlerësoi se do të ketë më shumë probleme dhe paqëndrueshmëri, pasi që, siç tha ai, ai është njeriu më i papërgjegjshëm në negociata deri më tani.

Vuçiq njoftoi edhe se se ministri i Punëve të Jashtme, Nikola Selakoviq, drejtori i të ashtuquajturës serbe për Kosovën, Petar Petkoviq dhe ekipi i tij do jenë gjithashtu në Bruksel.

“Do i lejojmë ata të jenë të for.të dhe kështu tregojnë dobësitë dhe ner.vozizmin e tyre. Ata po n gacmojnë ministra, pelegrinë, por kështu nuk zgjidh asgjë”, tha i pari i Serbisë.