Vuçiç jep lajmin e zi për Kosovën në prag të dialogut: Nuk do e lejoj kurrë të ndodhë kjo!!…

Ky konstatim vjen nga drejtuesi i gjykatës speciale,i cili gjatë seancës në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara në Nju Jork, i bëri thirrje beogradit që të bashkëpunojë plotësisht me instit.ucionet teksa ka kërkuar arres.timin dhe ekstradimin e dy ish-dep.utetëve të Partisë Radikale.

Seanca e OKB u mbajt pas konfirmimit të vendimit kundër Ratko Mlladiç, i cili e dënoi atë me burgim të përjetshëm,.

I menjehershëm ka qene reagimi i presidentit serb, i cili i është drejtuar përfaqësuesve te gjykates duke i kërkuar që të gjejjnë zgjidhjet e duhura, pa poshtëruar serbinë.
Vuçiç vuri në dukje se vendi i tij është i gatshem të përmbushe të gjitha detyrimet e saj në lidhje me personat e zhdukur.