Vuçiqi paralajmëron ref erendum: Populli do të vendosë në fund për çështjen Kosovë-Serbi

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, për gjatë një interviste në Euronews në edicionin serb, ka paralajmëruar për mbajtjen e një referendumi të mundshëm për çështjen e dialogut Kosovë-Serbi.

Vuçiq, derisa tha se Serbia është e gatshme të bëjë kompromis për marr ëveshjen finale me Kosovën, tha se populli do ta japë fjalën e fundit lidhur me të.
“Serbia është e gatshme për komp romis, Serbia sigurisht që është e gatshme të diskutojë për një kom promis dhe janë populli ata që do të vendosin në fund”, deklaroi ai.

Sipas tij, një konflikt i ngrirë do të mund të dër gonte në një kata strofë dhe “ko n flikt që askujt nuk i duhet”.