Zbulohen të vërtetat Greke: “Popull me origjinë Shqiptare afër 4 milionë Arvanit dhe Arbëreshë jetojnë në Greqi“

Në Greqi ka 4 milionë shqiptarë me origjinë të pastër arvanite dhe arbëreshe”. Kjo është deklarata që bën gazetari Rafael Floqi në një material për Arvnitasit të shfaqur në televizionin e shqiptarëve të Amerikës, AlbTV USA. Ai tregon historinë e asimiIimit të shqiptarëve në Greqi duke iu referuar dokumenteve, librave dhe studimeve të shqyrtuara nga historiani Arben Llalla /Pamje mePosht

Për të pasur një pasqyrë më të gjerë të shqiptarëve që njihen si grekë në Greqi ndiqn materialin e mëposhtëm.